Tips voor het beschermen van je smartphone

Tips voor het beschermen van je smartphone

Tips voor het beschermen van je smartphone

Smartphones worden steeds dunner en groter en daarmee ook veel fragieler dan telefoons van pakweg 20 jaar geleden. Door schade aan je telefoon kan je flinke kosten maken, schade wil je dus voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Maar wat kan je doen om het risico op schade te minimaliseren? In dit artikel geven we enkele tips waarmee jij voorzorgsmaatregelen kan treffen.

Hoesje

De belangrijkste accessoire voor je telefoon is een hoesje. Een hoesje zal de grootste klap van een val opvangen, waardoor je heel wat schade kan voorkomen. Daarnaast bestaan er ook vele verschillende soorten hoesjes. Zo zijn er hoesjes waar zelf een vruchtwagen overheen kan rijden, zonder dat het ten kosten gaat van je telefoon. Ook kan je kiezen voor een hoesje die je telefoon beschermt tegen water. Het meest gebruikte hoesje is de flipcase, dit hoesje beschermt zowel de voor- als achterkant. Dit is vooral populair bij vrouwen die de telefoon is een handtas bewaren, door het hoesje wordt het toestel namelijk beschermd tegen rondvliegende dingen in de handtas. Voornamelijk de iPhone is een zeer fragiel toestel. Mocht het toch gebeuren dat je telefoon schade oploopt, kan je altijd je iPhone laten repareren bij Phonedokter.

Verzekering

Voor de mensen die het echt te bont maken, bestaan er gelukkig ook verzekeringen voor je telefoon. Op die manier kan je je telefoon dekken voor schade door verlies, diefstal en/of schade. Wel dien je er rekening mee te houden dat je in de meeste gevallen een eigen risico betaalt per claim. De hoogte hiervan hangt af van de waarde van het toestel.

Screenprotector

Een screenprotector zorgt ervoor dat je geen krassen krijgt in het display. Dit kan al snel gebeuren wanneer het in aanraking komt met een scherp voorwerp. Voor de relatief lage investering is het zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code